Elev-PC

Bærbar datamaskin er et obligatorisk verktøy for elever i videregående opplæring i Oppland. Nye elever er selv ansvarlig for å anskaffe en egnet PC før skolestart, og å sørge for at de til enhver tid har en fungerende datamaskin.

Kjøp subsidiert PC eller bruk din private

Nye Vg1-elever kan kjøpe en PC som er subsidiert av fylkeskommunen. Alternativt kan du benytte en privat datamaskin, dvs. en PC eller Mac som du har kjøpt på annen måte.

Gratis tilgang til alle dataverktøy

Skolene gir alle elevene gratis tilgang til de dataverktøyene de trenger til skolearbeidet. Dette gjelder både PC-er kjøpt via fylkeskommunen, leie-PC-er (gammel ordning) og private datamaskiner.

Alle elever får tilgang til blant annet Office 365, og kan installere nyeste versjon av Microsoft Office på datamaskinen sin.

Gammel og ny ordning

T.o.m. skoleåret 2016/17 tilbød Oppland fylkeskommune leie-PC-er til nye Vg1-elever elever som ikke ønsket å benytte privat datamaskin til skolearbeidet.

F.o.m. skoleåret 2017/18 innfører Oppland fylkeskommune en ny ordning for elev-PC. Tilbudet om leie-PC faller bort, men nye Vg1-elever får tilbud om å kjøpe en subsidiert PC via fylkeskommunen, gjennom en egen kjøpsportal hos vår leverandør Dustin. Elevene får kjøpe subsidiert PC bare én gang. Det vil fortsatt være mulig for elevene å benytte privat datamaskin.

Subsidiert PC

Fylkeskommunen tilbyr moderne og solide maskiner med god ytelse.

Det tilbys tre modeller:

• Standard 13,3": Dell Latitude 3380
    Dette er en liten og lett PC med svært god batterilevetid og 13,3" skjerm.
  • Standard 15,6": Dell Latitude 3580
    Denne PC-en har ytelse omtrent som Standard 13,3", men har 15,6" skjerm. Maskinen er en god del tyngre og større enn Standard 13,3" og har mye kortere batterilevetid.
  • Avansert 15,6": Dell Latitude 3580
    Denne PC-en har det meste til felles med Standard 15,6", men har vesentlig høyere ytelse.

Alle maskinene leveres med 5 års Dell ProSupport serviceavtale, som sikrer hurtig reparasjon av alle feil som dekkes av garantien.

Sammen med PC-en er det mulig å kjøpe en rimelig uhellsforsikring. Du kan også kjøpe en ekstra lader og en god og rimelig PC-sekk. Kjøp gjennom kjøpsportalen gir rettigheter som angitt i Forbrukerkjøpsloven.

Priser

Alle de tre PC-modellene som selges via kjøpsportalen vår hos Dustin subsidieres av fylkeskommunen.Fylkeskommunen gir ikke noen støtte til datamaskin kjøpt på annen måte.

• Standard 13,3" og Standard 15,6" selges til samme pris: 3 042 kroner, som tilsvarer tre ganger laveste sats på utstyrsstipendet fra Lånekassen kommende skoleår.
  • Avansert 15,6" selges for 7 058 kroner.
  • 5 års uhellsforsikring kost