Elevforsikring

Oppland fylkeskommune har tegnet en ulykkesforsikring som gjelder for elever i videregående opplæring. Hvis en skade inntreffer, så ta kontakt med skolens ledelse.

Forsikringen gjelder for

• Elever ved videregående skoler
  • Elever ved folkehøgskoler
  • Elever ved skoler for sosialmedisinske institusjoner
  • Elever som går på skole i andre fylker hvor det ikke foreligger forsikringsdekning
  • Ungdom som ikke er elever i den ordinære videregående skole, men har en kombinasjon av skole og praktisk arbeid (oppfølgingstjenesten)

Forsikringen er fra 01.01.11 plassert i AIG og har polisenummer 104-7973.

Når gjelder forsikringen?

Forsikringen gjelder når elevene, under skolens ledelse og ansvar, deltar i undervisning, idrettsøvelser, ekskursjoner, reiser, stevner og lignende. Forsikringen gjelder også i skolens naturlige nærområder i ordinær skoletid samt på direkte vei til og fra skolen.

For internatskoleelever gjelder forsikringen også under opphold på skole/internat utenfor ordinær skoletid og på direkte reise til og fra skolen i forbindelse med ferier og lignende.

For elever som er utplassert i næringslivet, gjelder ulykkesforsikringen når utplasseringen inngår som ledd i undervisningen. Forsikringen gjelder i ordinær arbeidstid og på direkte reise til og fra arbeidsstedet.

Hva omfatter forsikringen?

Forsikringen omfatter personskade som følge av et ulykkestilfelle med følgende forsikringssummer:

• Medisinsk invaliditet (100 %): 5 G
  • Død: 1 G
  • Behandlingsutgifter innen 3 år inntil: 1 G
    Egenandel 500 kroner per skadetilfelle

G = Folketrygdens grunnbeløp som per per 1. mai 2017 er satt til 93 634 kroner.

Yrkesskadeforsikring

Lov om yrkesskadeforsikring pålegger arbeidsgiver/bedriften å tegne yrkesskadeforsikring for alle som er i dennes tjeneste, herunder utplasserte elever.

Yrkesskadeforsikringen omfatter arbeidsulykke/yrkesskade og yrkessykdom som har oppstått under arbeid på arbeidsstedet i arbeidstiden og som fører til:

• Lidt tap, tap i framtidig erverv og utgifter som skaden antas å påføre arbeidstaker i framtiden
  • Varig og betydelig skade av medisinsk art
  • Dødsfall

For at ulykken/sykdommen skal gi rett til erstatning, må denne være godkjent som yrkesskade/-sykdom etter Rikstrygdeverkets bestemmelser.

Det er utarbeidet egne forskrifter om standarderstatning ved arbeidsuførhet, medisinsk invaliditet og/eller død.

Sist oppdatert 29.06.2017