Digital postkasse

Illustrasjon  Velg en digital postkasse før barnet søker om stipend fra Lånekassen. Da får du kopi av svaret på søknaden til barnet ditt raskere, og du kan signere med en gang.

Som forelder skal du signere avtalen om stipend til elever under 18 år. Fra skoleåret 2016-2017 kan du få svarbrevet elektronisk og signere for eleven digitalt. Det går raskere hvis du oppretter en digital postkasse (e-Boks eller Digipost).

Alt du trenger er BankID, og å velge en digital postkasse på norge.no.

Foreldre får e-post om digital postkasse

I disse dager sender vi ut en e-post til alle foreldre til elever mellom 15 og 18 år, for å opplyse om at de kan opprette digital postkasse på norge.no. Kontaktopplysningene er hentet fra folkeregisteret.

Alle elever under 18 år i videregående får en e-post, og elever i 10.klasse får en SMS med samme budskap som foreldrene.

Hvorfor må du ha digital postkasse?

I løpet av 2016 kan de fleste statlige virksomheter og kommuner sende deg brev digitalt. Da bør du ha en digital postkasse. Det er en sikker løsning for å få og oppbevare viktig post elektronisk. Vanlig e-post regnes ikke som sikkert nok.

Les mer om digital postkasse og elektronisk signering for foreldre.

Mere informasjon fra Statens lånekasse finner du under " Lån og stipend".

Sist oppdatert 27.04.2016