Elevar med fokus på fiber.

Illustrasjon Fiber er på full fart inn i alle heimar og bedrifter og er den raskaste og mest stabile måten å motta internett- og tv-signal på.

Under besøk hos Gudbrandsdal Energi (GE) fekk elevar frå Vg2 Data- og elektronikk (2DEL) og Vg3 Dataelektronikarfaget (3DAT) sett mykje fiberutstyr. Der fekk dei ei god innføring og demonstrert korleis denne teknologien verkar. Elevane fekk øve seg på å skjøte fiberkabel og blåse denne gjennom røyr.

Lars Vaet (elev) og Planingeniør frå GE Øyvind Kalvøy - Klikk for stort bildeLars Vaet (elev) og Planingeniør frå GE Øyvind Kalvøy Ola Rykhus

Gudbrandsdal Energi er eit landsdekkjande energiselskap med hovudkontor på Vinstra. Dei har ca 100000 strømkundar og er eigd av kommunane Nord-Fron, Sør-Fron, Ringebu og Øyer.

2DEL - Klikk for stort bilde2DEL Fovea 3DAT - Klikk for stort bilde3DAT Fovea

Vinstra vgs vil takke GE for godt samarbeid og for at dei hadde høve til å ta i mot oss.

Sist oppdatert 03.05.2017