Elevtenesteapp

Illustrasjon Vinstra vidaregåande skule lanserer no ein gratis applikasjon, ein elevtenesteapp.

Vi veit at det for mange elevar kan vere ein terskel å oppsøke elevtenesta, eller rådgjevaravdelinga, når ein går på vidaregåande skule. Kanskje treng ein å oppsøke helserådgjevar for å prate om det som kan plage ein fysisk eller psykisk i kvardagen, eller å oppsøke karriererådgjevarane for å få gode råd om fagval. I desse samanhengane kan det vere fint å ta fram telefonen og finne appen og sende ei melding til elevtenesta. Kanskje vil eleven berre ha eit kort svar på eit enkelt spørsmål, eller kanskje kan det vere enklare å vete at ein får ei timeavtale for å sette seg roleg ned å prate med rådgjevarane.

Elevrådet ved skulen er veldig positive til at skulen går nye vegar og tek i bruk ungdommen sitt eige medium, smarttelefonen, for å "opne fleire dører". Skulen ønsker å gje elevane ei god hjelp og rettleiing i kvardagen.

Vi håpar at appen kan vere eit verktøy som vil hjelpe fleire elevar til å få ein enklare kvardag.

Sist oppdatert 26.10.2017