Lovande folkemusikarar

Arkiv Introfolk er eit lanseringsprogram for unge, lovande folkemusikarar i regi av Organisasjonen for folkemusikk- og folkedans ( FolkOrg)

Seks søkjarar har blitt plukka ut til å delta på tre semifinaler på ulike festivalar sommaren 2015. Fyrste semifinale går føre seg på Førdefestivalen 3.juli. Der møtest to duoar til dyst: Hans P. og Rasmus Kjorstad kiver med Sivert Holmen og Bjørn Kåre Odde om ein plass i finalen. Alle fire er tidlegare elevar på landslina i folkemusikk på VVS. Hans er nyleg tildelt Øyvind Bergs minnepris, og alle fire har markert seg sterkt som nokon av landets beste, unge folkemusikarar. Introfolkfinala går føre seg på Folkelarm i september, og vinnaren får eit omfattande lanseringsprogram.

Ein annan tidlegare elev, Erlend Viken, vann Introfolk 2012.

Folkorg

Sist oppdatert 02.07.2015