Opplandsmeister i sveising.

Per Bråtet Elias Weikle (1TPA) vart meister i Opplandsmeisterskapen i sveising i som vart halden på Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule i går.

Sju deltakarar frå Vg1 frå sju forskjellige skular deltok i meisterskapen. Elevane skulle sveise saman to tremillimeter tjukke plater i rett vinkel med ein type sveiseteknikk som blir kalla magesveising. Deretter skulle dei sette saman ei plate vinkelrett med ei anna plate med såkalla kilesveis. Alt dette skulle eleven gjere i løpet av 2 timar.

Dommarane, som var frå det lokale næringslivet, kåra til slutt Elias Weikle frå Kvam og Vinstra vgs til vinnar. Premien var blomar og ei sjølvblendande sveisemaske frå ein sponsor.

Per Bråtet

Gratulerer til Elias med flott innsats!

Sist oppdatert 01.04.2016