Skjønnskrift, kulturhistorie og crêpes

Illustrasjon Første klasse fransk var 15. juni på studietur der dei besøkte Den franske skulen René Cassin og l'Institut Français  i Oslo.

På førehand hadde klassa jobba med skulesystemet i Frankrike og andre sider ved fransk kultur, og dei hadde førebudd spørsmål til dei to besøka.

Besøk i småskule og barnehage

På den franske skulen møtte elevane rektor og to lærarar og fekk vere med i ein time i småskulen. Mattekunnskapane og skjønnskrifta til dei fransktalande elevane imponerte! Det ble òg eit besøk i den franske barnehagen, l'école maternelle, som er meir lik skulen enn det den norske barnehagen er.

Innføring i fransk kulturhistorie

L'Institut français er eit senter tilhøyrande den franske stat, som omfattar den franske ambassada, det franske kultursenter og fransk-norsk forsvarssamarbeid. Her fekk elevane ei innføring i fransk kulturhistorie og kvifor denne er så viktig for fransk identitet av språkrettleiar og prosjektkoordinator Claude Ceselli. Foredraget blei følgd av ein quiz som elevane svarte på - på fransk.

Visste du at Anne d'Autriche, mor til Solkongen Ludvig XIV, grunnla det første Akademi for maleri og skulptur i 1648? Eller at 8,6 millionar personer besøkte Louvre i fjor?

Etter fleire timer med språkbad og kulturopplevingar blei turen avslutta med ein fransk crêpe på Crêperie de Mari.

Kristin Vold Lexander

Sist oppdatert 21.06.2016