UngData 2016

Arkiv Informasjon til foresatte og elever om Ung Data 2016 - undersøkelsen

På oppdrag fra Nord- Fron kommune gjennomfører NOVA (Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring) og Kompetansesenter rus – region øst (KoRusØst) en anonym spørreundersøkelse blant kommunens ungdomsskoleelever. Formålet er å kartlegge ulike sider ved ungdoms livsstil og levekår. Resultatene fra undersøkelsen vil kunne danne grunnlag for ungdomspolitikken og det forebyggende arbeidet rettet mot ungdom i Nord- Fron kommune. Data fra undersøkelsen vil også kunne brukes i forsknings- og utviklingsprosjekter, der målet er å framskaffe ny kunnskap om ungdoms oppvekstsvilkår.

Undersøkelsen foregår på skolen. Det tar ca. én skoletime å fylle ut spørreskjemaet. Spørreskjemaet inneholder spørsmål om hvordan ungdom bruker fritiden sin, om trivsel og hva slags forhold de har til skole, venner og voksne i nærmiljøet. Det vil også bli stilt spørsmål om vanskelige sider ved det å være ung, slik som mobbing, vold og rusmidler. Mer utfyllende informasjon finner du på www.ungdata.no .Foresatte som ønsker det, kan få tilsendt spørreskjemaet i sin helhet ved å kontakte KoRusØst.

Besvarelsen foregår ved at elevene logger seg inn på www.ungdata.no med et tilfeldig tildelt brukernavn. Elevene blir informert om at det er frivillig å delta og at de kan hoppe over enkelt­spørsmål.

Undersøkelsen er anonym, og det er ikke mulig å identifisere enkeltelever gjennom de data som samles inn. Ingen enkeltpersoner vil kunne gjenkjennes når resultatene fra undersøkelsen offentlig­gjøres.

Foresatte kan reservere seg mot at deres barn skal delta ved å gi beskjed til kontaktlærer. For at undersøkelsen skal ha noen verdi er det viktig at så mange som mulig deltar.

Datamaterialet vil senere bli lagt inn i nasjonal database, sammen med tilsvarende ungdoms­undersøkelser gjennomført i andre kommuner.

Ved ytterligere spørsmål knyttet til undersøkelsen, ta kontakt med spesialrådgiver Johs Nermo ved KoRusØst (93 09 98 25)/johannes.nermo@sykehuset-innlandet.no) eller kontaktperson for under­søkelsen i Nord- Fron kommune, Nina B Haugen (91852042) nina.birgitte.haugen@nord-fron.kommune.no

Sist oppdatert 03.03.2016