Midlertidige endringer i fraværsreglene ut skoleåret

Ut skoleåret 2020/2021 slipper elever å dra til fastlege for å få dokumentert fraværet sitt.

Regjeringen har besluttet å forlenge de foreløpige unntakene fra regelverket om fravær ut skoleåret 2020/2021.

Elever skal ikke møte på skolen når de har påvist covid-19, er i karantene eller har milde luftveissymptomer eller sykdomsfølelse.

Elever under 18 år skal levere bekreftelse fra en foresatt, mens elever over 18 år kan levere egenmelding.

Hva regnes som fravær av helsegrunner?

• alt helserelatert fravær, blant annet sykdom og skade, karantene eller isolasjon samt milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse
  • fravær knyttet til for eksempel beinbrudd eller psykisk sykdom
  • enkelttimer/timefravær som gjelder time hos psykolog, kiropraktor eller lignende

Dersom eleven legger frem bekreftelse fra en foresatt eller egenmelding, skal fravær av helsegrunner i ovennevnte periode:

• ikke føres som fravær på elevenes vitnemål og kompetansebevis i grunnskolen og videregående skole
  • unntas fraværsgrensen

Les mer på udir.no

Skjema for egenmelding

Elever på Vg4 påbygging

Elever som høsten 2020 går på Vg4 påbygging til generell studiekompetanse, og som innen 1. november gjennomfører fag- eller svenneprøve som våren 2020 ble utsatt på grunn av covid-19-utbruddet, kan få fraværet ansett som dokumentert etter reglene om fraværsgrensen. Fraværet skal heller ikke føres på vitnemål eller kompetansebevis.

Øvrige fraværsregler finner du på skolens nettside under For elever, Reglement og rutiner, Fravær.

Illustrasjonsbilde feber - Klikk for stort bildeIllustrasjonsbilde feber Mostphotos